PopUp

11/2/14

ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΤΟΥ Ο.Φ.Η. ΣΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΝΕΑΝΙΚΑ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 2014 ΚΑΙ ΣΤΟ 10ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΟΥ Σ.Ο.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ Ο ΜΑΡΚΟΣ ΒΑΓΙΩΝΑΚΗΣ  (ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ), Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΒΙΤΣΑΞΑΚΗΣ (Ο.Φ.Η.), Ο ΝΙΚΟΣ ΣΕΡΠΕΤΣΙΔΑΚΗΣ (Ο.Φ.Η.), Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΤΣΕΛΟΣ (Ο.Φ.Η.), Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΛΛΙΑΡΑΚΗΣ (Ο.Α.Α.Η.), Η ΕΥΑ ΣΕΡΠΕΤΣΙΔΑΚΗ (Ο.Φ.Η.), Η ΕΒΙΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΗ (Σ.Α.ΓΑΖΙΟΥ),  Η ΑΣΠΑ ΔΑΓΚΩΝΑΚΗ (ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ), Η ΝΕΦΕΛΗ ΜΑΤΘΑΙΑΚΗ (Ο.Φ.Η.) ΚΑΙ Η ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΡΟΥΖΟΥ (ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ).
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΗΡΑΝ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ (Ο.Φ.Η.), Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΣΧΟΒΑΚΗΣ (Σ.Α.ΓΑΖΙΟΥ), Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΡΟΚΑΛΑΚΗΣ (Ο.Φ.Η. 2000), Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΙΔΑΚΗΣ (Ο.Α.Α.Η.)  ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΟΓΛΟΥ (Ο.Α.Α.Η.).
ΠΡΩΤΙΕΣ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΑΡΥΔΗ (Ο.Φ.Η. 2000), ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΚΑΚΗ (Ο.Φ.Η. 2000) ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΒΙΔΗ (Ο.Φ.Η. 2000) ΣΤΟ 10ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΟΥ Σ.Ο.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

ΑΠΟΝΟΜΗ ΣΤΟΝ Β ΟΜΙΛΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΟΥ Σ.Ο.Η.
ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΔΕΞΙΑ  Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΚΑΚΗΣ,
Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΤΑΒΑΝΤΖΗΣ ΚΑΙ Ο  ΜΑΝΟΣ ΞΗΡΟΥΧΑΚΗΣ
ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΩΣ 18 ΕΤΩΝ ΣΤΟΝ Α
ΟΜΙΛΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΟΥ Σ.Ο.Η.
ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΔΕΞΙΑ
Ο ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΥΔΗΣ, Ο ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΑΔΙΑΝΗΣ  ΚΑΙ Ο
ΜΑΡΚΟΣ ΒΑΓΙΩΝΑΚΗΣ














Την Κυριακή 2/2/2014 ολοκληρώθηκαν τα ατομικά νεανικά πρωταθλήματα σκακιού σε όλους τους νομούς της Κρήτης. Οι αγώνες αυτοί αποτελούν τον προκριματικό γύρο για την τελική φάση των παγκρήτιων ατομικών νεανικών για το 2014.

Στο Ηράκλειο οι αγώνες έγιναν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε ενιαίο χώρο και συγκεκριμένα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βουτών Ηρακλείου με μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία. Ο αριθμός των μικρών σκακιστών που έλαβαν μέρος, ήταν λίγο μικρότερος από πέρυσι και συγκεκριμένα έφτασε τους 77 έναντι των 83 του 2013 όταν είχε σημειωθεί ρεκόρ συμμετοχών. Συγκεκριμένα είχαμε 25 σκακιστές από τον Ο.Φ.Η. και τον Ο.Φ.Η. 2000, 18 από τον Ο.Α.Α.Η., 15 από τον Σ.Ο.Η. και τα άλλα συνεργαζόμενα σωματεία (Ν. Ηροδότου, Σ.Α.Χερσονήσου, Ε.Γ.Ο.Η.), 13 από το ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ και 6 από την Σ.Α.Γαζίου. Ο αριθμός θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος και ελπίζουμε την επόμενη χρονιά να έχουμε νέο ρεκόρ συμμετοχών. Από πλευράς Ο.Φ.Η. ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν για μία ακόμα χρονιά ο μεγαλύτερος από όλες τις ομάδες του Ηρακλείου, αν και υπήρχαν σημαντικές απουσίες κάποιων αξιόλογων νέων σκακιστών του συλλόγου μας.

Όπως κάθε χρόνο οι αγώνες έγιναν σε 10 κατηγορίες, 5 αγοριών και 5 κοριτσιών (έως 8 ετών, έως 10 ετών, έως 12 ετών, έως 14 ετών, έως 16 ετών). Για την τελική φάση των παγκρήτιων νεανικών προκρίθηκαν στις κατηγορίες των αγοριών δύο αγόρια ενώ στις κατηγορίες των κοριτσιών ένα κορίτσι. Από πλευράς Ο.Φ.Η. είχαμε 7 προκρίσεις σε σύνολο 15 τις περισσότερες με διαφορά από κάθε άλλο σύλλογο της πόλης μας. Τις άλλες προκρίσεις πήραν από 3 οι σκακιστές του Ο.Α.Α.Η. και του ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ και από 2 οι σκακιστές της Σ.Α.Γαζίου. Από πλευράς πρώτων θέσεων πάλι οι σκακιστές του Ο.Φ.Η. επικράτησαν παίρνοντας 5 πρώτες θέσεις σε σύνολο 10 κατηγοριών, οι σκακιστές του ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ πήραν 3, του Ο.Α.Α.Η. 1 και της Σ.Α.Γαζίου 1. Για μια ακόμα φορά αξίζει να τονίσουμε την συμβολή των προπονητών της ομάδας μας, που με επικεφαλής τον ομοσπονδιακό μαιτρ Στέφανο Γρατσέα αλλά και με την συνεργασία των άλλων προπονητών Σταύρου Λυράκη, Μανόλη Φραγκιαδάκη και Γιώργου Πρεδευτάκη, οδηγούν τους σκακιστές του συλλόγου μας σε συνεχόμενες διακρίσεις στους αγώνες που συμμετέχουν. Πρέπει επίσης να επισημάνουμε τις πολύ σημαντικές  επιτυχίες των σκακιστών του ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ που αποδεικνύουν την πολλή καλή δουλειά που είχε γίνει από τον Γιώργο Μυλωνάκη και τον Νικόλα Δεμερίδη, στα λίγα χρόνια της παρουσίας του παραπάνω συλλόγου στα σκακιστικά δρώμενα του Ηρακλείου. Ευχόμαστε μετά την αποχώρηση των δύο παραπάνω προπονητών που αναζήτησαν την τύχη τους στα Χανιά και στην Ρόδο αντίστοιχα να συνεχιστεί η πολύ καλή δουλειά που είχε γίνει στα τμήματα υποδομής του νεώτερου σε ηλικία συλλόγου της πόλης μας.

Στην κατηγορία των αγοριών έως 8 ετών επικράτησε άνετα με 5 νίκες σε 5 αγώνες ένα νέο ταλέντο του Ηρακλειώτικου σκακιού ο Στέλιος Μαλλιαράκης (Ο.Α.Α.Η.). Την δεύτερη θέση και την πρόκριση πήρε ο Νίκος Κόρογλου (Ο.Α.Α.Η.) με 3,5 βαθμούς επικρατώντας στον τελευταίο αγώνα του Πλάτωνα Εμπειρίδη (Σ.Α.Χερσονήσου) που πήρε την τρίτη θέση με 3 βαθμούς. Το μέλλον ανήκει στους δύο μικρούς σκακιστές του Ο.Φ.Η. 2000 που συμμετείχαν στους αγώνες, αποκομίζοντας χρήσιμες εμπειρίες, στον Γιώργο Διακάκη και στον Νίκο Φραγκιαδάκη.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΓΟΡΙΩΝ ΕΩΣ 8 ΕΤΩΝ

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
ΜΑΛΛΙΑΡΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
Ο.Α.Α.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
5,0
2
ΚΟΡΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο.Α.Α.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
3,5
3
ΕΜΠΕΙΡΙΔΗΣ ΠΛΑΤΩΝΑΣ
Σ.Α.ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ
3,0
4
ΚΟΥΤΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Σ.Ο.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
3,0
5
ΦΑΡΑΖΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Σ.Ο. ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ
3,0
6
ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ ΑΔΑΜ
Σ.Ο. ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ
2,5
7
ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο.Α.Α.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
2,0
8
ΔΙΑΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο.Φ.Η. 2000
1,0
9
ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο.Φ.Η. 2000
1,0

Στην κατηγορία των κοριτσιών έως 8 ετών την πρώτη θέση και την πρόκριση πήρε με 6 νίκες σε 6 αγώνες και με εντυπωσιακές εμφανίσεις για την ηλικία της η Μελίνα Καρούζου (ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ). Στην δεύτερη θέση ακολούθησε η Ασημένια Τσαπάκη (Ε.Γ.Ο.Η.) με 3 βαθμούς. Τα δύο κορίτσια του Ο.Φ.Η. 2000 η Ιλεάνα Μαυράκη και η Ουρανία Φραγκιαδάκη ακολούθησαν στις επόμενες θέσεις, μαζεύοντας χρήσιμες εμπειρίες από την συμμετοχή τους στους αγώνες.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΕΩΣ 8 ΕΤΩΝ

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
ΚΑΡΟΥΖΟΥ ΜΕΛΙΝΑ-ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ
Σ.Ο. ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ
6,0
2
ΤΣΑΠΑΚΗ ΑΣΗΜΕΝΙΑ
Ε.Γ.Ο.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
3,0
3
ΜΑΥΡΑΚΗ ΙΛΕΑΝΑ
Ο.Φ.Η. 2000
1,5
4
ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ ΟΥΡΑΝΙΑ
Ο.Φ.Η. 2000
0,5

Στην κατηγορία των αγοριών έως 10 ετών, την μαζικότερη από πλευράς συμμετοχών, τα δύο θεωρητικά φαβορί ο Αριστοτέλης Τσέλος (Ο.Φ.Η.) και ο Γιώργος Παπιδάκης (Ο.Α.Α.Η.) προκρίθηκαν σχετικά εύκολα για τα παγκρήτια τελικά ισοβαθμώντας στην πρώτη θέση με 6,5 βαθμούς, με τον Τσέλο να παίρνει την πρωτιά στα κριτήρια ισοβαθμίας. Οι δύο μικροί σκακιστές επικράτησαν με σχετική άνεση όλων των αντιπάλων τους και έκαναν ισοπαλία στον μεταξύ τους αγώνα. Ακολούθησαν με 4,5 βαθμούς στην τρίτη και τέταρτη θέση ο Γιάννος Κουτσουράκης (ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ) και ο Γιώργος Τζωρμπατζάκης (Ο.Α.Α.Η.). Πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν δύο εννιάχρονοι μικροί σκακιστές του Ο.Φ.Η. που συμμετείχαν στους αγώνες, ο Ιάσωνας Σταμαθιουδάκης και ο Μιχάλης Τζωρτζουλάκης που με 4 βαθμούς τερμάτισαν στην πέμπτη και στην όγδοη θέση αντίστοιχα. Με τους ίδιους βαθμούς ο πάντα μαχητικός Νίκος Κακάλης του Ο.Φ.Η. 2000 τερμάτισε έκτος, ενώ χρήσιμες εμπειρίες μάζεψαν οι άλλοι δύο εννιάχρονοι μικροί σκακιστές του Ο.Φ.Η. 2000 που πήραν μέρος στους αγώνες, ο Γιώργος Χαραλαμπάκης που με 3,5 βαθμούς τερμάτισε ενδέκατος και ο Ανέστης Σαββίδης που με 3 βαθμούς πήρε την δέκατη τέταρτη θέση σε σύνολο είκοσι σκακιστών.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΓΟΡΙΩΝ ΕΩΣ 10 ΕΤΩΝ

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
ΤΣΕΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
Ο.Φ.Η.
6,5
2
ΠΑΠΙΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο.Α.Α.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
6,5
3
ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Σ.Ο. ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ
4,5
4
ΤΖΩΡΜΠΑΤΖΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο.Α.Α.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
4,5
5
ΣΤΑΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ ΙΑΣΩΝΑΣ
Ο.Φ.Η.
4,0
6
ΚΑΚΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο.Φ.Η. 2000
4,0
7
ΔΑΓΚΩΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Σ.Ο. ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ
4,0
8
ΤΖΩΡΤΖΟΥΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο.Φ.Η.
4,0
9
ΚΟΥΤΣΑΦΤΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
Σ.Ο.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
4,0
10
ΜΠΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Σ.Ο. ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ
3,5
11
ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο.Φ.Η. 2000
3,5
12
ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗΣ-ΛΑΜΨΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Σ.Ο.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
3,0
13
ΧΙΩΤΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ο.Α.Α.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
3,0
14
ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ
Ο.Φ.Η. 2000
3,0
15
ΤΣΑΠΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
Σ.Ο. ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ
3,0
16
ΚΑΣΤΑΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
Σ.Ο.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
2,5
17
ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗΣ-ΛΑΜΨΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Σ.Ο.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
2,5
18
ΡΟΔΙΤΑΚΗΣ ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ

1,5
19
ΣΗΦΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο.Α.Α.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
1,5
20
ΒΡΕΤΟΥΔΑΚΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
Σ.Α.ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ
1,0

Στην κατηγορία των κοριτσιών έως 10 ετών την πρώτη θέση και την πρόκριση πήρε με πολύ καλές εμφανίσεις η μεγάλη ελπίδα του σκακιστικού Ο.Φ.Η. στα κορίτσια Νεφέλη Ματθαιάκη (Ο.Φ.Η.) με 5 βαθμούς. Στην δεύτερη θέση ακολούθησε η Αριάδνη Κουτσουράκη (Ο.Φ.Η. 2000) που νίκησε στον προτελευταίο γύρο την Ματθαιάκη αλλά έκανε μια απρόσμενη ισοπαλία (πατ) σε κερδισμένη θέση στον τελευταίο γύρο απέναντι στην Ειρήνη Εργαζάκη (Ο.Α.Α.Η.). Στην τρίτη θέση ακολούθησε η Κωνσταντίνα Ηγουμενάκη (Νέοι Ηροδότου) με 4 βαθμούς.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΕΩΣ 10 ΕΤΩΝ

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
ΜΑΤΘΑΙΑΚΗ ΝΕΦΕΛΗ
Ο.Φ.Η.
5,0
2
ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΚΗ ΑΡΙΑΔΝΗ
Ο.Φ.Η. 2000
4,5
3
ΗΓΟΥΜΕΝΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
Α.Σ. ΝΕΟΙ ΗΡΟΔΟΤΟΥ
4,0
4
ΦΟΙΝΙΚΙΑΝΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ
Ο.Α.Α.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
3,5
5
ΕΡΓΑΖΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ
Ο.Α.Α.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
2,5
6
ΚΑΠΑΝΤΑΓΑΚΗ ΜΑΡΙΝΑ
Σ. Α. ΓΑΖΙΟΥ
1,5
7
ΤΣΑΠΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
Ε.Γ.Ο.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
0,0

Στην κατηγορία των αγοριών έως 12 ετών πρώτευσε για έκτη συνεχόμενη φορά σε νεανικά πρωταθλήματα νομού Ηρακλείου ο Νίκος Σερπετσιδάκης (Ο.Φ.Η.) με 7 νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Για την δεύτερη θέση έγινε μεγάλη μάχη και όλα κρίθηκαν στον τελευταίο αγώνα όπου ο Ανδρέας Λιανέρης (Ο.Φ.Η.) έχασε στο τέλος, παρά την υπεροχή που είχε στο μεγαλύτερο μέρος της παρτίδας, από τον Γιώργο Μαρκάκη (Ο.Φ.Η. 2000) με αποτέλεσμα ο Χρήστος Μπροκαλάκης (Ο.Φ.Η. 2000) νικώντας τον Ηλία Αγγελάκη (Ο.Φ.Η. 2000) να πάρει την δεύτερη θέση και την πολυπόθητη πρόκριση στα παγκρήτια με 5,5 βαθμούς. Την τρίτη θέση πήρε ο Γιώργος Μαρκάκης (Ο.Φ.Η. 2000) με 5 βαθμούς επιβεβαιώνοντας, μετά την νίκη του στο Β όμιλο του τουρνουά του Σ.Ο.Η. πριν από λίγες ημέρες, την συνεχή ανοδική του πορεία ενώ ο Ανδρέας Λιανέρης (Ο.Φ.Η.) έμεινε τέταρτος με 4,5 βαθμούς. Από τους άλλους σκακιστές του Ο.Φ.Η. που συμμετείχαν ο Μάνος Ξηρουχάκης (Ο.Φ.Η.) τερμάτισε έκτος με 4 βαθμούς, ο Ηλίας Αγγελάκης (Ο.Φ.Η. 2000) έβδομος με 3,5 βαθμούς, ο Γιάννης Λεβεντάκης (Ο.Φ.Η.) ενδέκατος με 3 βαθμούς και ο πρωτοεμφανιζόμενος Βασίλης Δαμιανάκης δωδέκατος με  2 βαθμούς.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΓΟΡΙΩΝ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
ΣΕΡΠΕΤΣΙΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο.Φ.Η.
7,0
2
ΜΠΡΟΚΑΛΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ο.Φ.Η. 2000
5,5
3
ΜΑΡΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο.Φ.Η. 2000
5,0
4
ΛΙΑΝΕΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Ο.Φ.Η.
4,5
5
ΗΛΙΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
Ο.Α.Α.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
4,5
6
ΞΗΡΟΥΧΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Ο.Φ.Η.
4,0
7
ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ
Ο.Φ.Η. 2000
3,5
8
ΜΠΑΡΟΥΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο.Α.Α.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
3,0
9
ΓΙΑΛΙΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Α.Σ. ΝΕΟΙ ΗΡΟΔΟΤΟΥ
3,0
10
ΚΟΥΤΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ε.Γ.Ο.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
3,0
11
ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ο.Φ.Η.
3,0
12
ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Ο.Φ.Η. 2000
2,0
13
ΦΡΑΪΔΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
Ο.Α.Α.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
1,0

Στην κατηγορία των κοριτσιών έως 12 ετών έγινε πολύ μεγάλη μάχη μεταξύ τεσσάρων σχεδόν ισοδύναμων σκακιστριών. Τελικά την πρώτη θέση κατέκτησε η πολύ μαχητική εντεκάχρονη  Άσπα Δαγκωνάκη (Λέων Κάντια) με 3,5 βαθμούς επαναλαμβάνοντας την περυσινή της επιτυχία στην κατηγορία έως 10 ετών. Ακολούθησε στην δεύτερη θέση η Ιωάννα Στρατήγη (Σ.Α.Γαζίου) με 3 βαθμούς και στην τρίτη με τους ίδιους βαθμούς η Όλγα Λαντζουράκη (Ο.Α.Α.Η.).

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
ΔΑΓΚΩΝΑΚΗ ΑΣΠΑΣΙΑ
Σ.Ο. ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ
3,5
2
ΣΤΡΑΤΗΓΗ ΙΩΑΝΝΑ
Σ. Α. ΓΑΖΙΟΥ
3,0
3
ΛΑΝΤΖΟΥΡΑΚΗ ΟΛΓΑ
Ο.Α.Α.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
3,0
4
ΛΙΝΑΡΔΑΚΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ
Σ. Α. ΓΑΖΙΟΥ
2,5

Στην κατηγορία των αγοριών έως 14 ετών πρώτευσε με 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες εντυπωσιάζοντας με την απόδοση του σε μια πολύ δύσκολη κατηγορία ο Νικόλας Βιτσαξάκης (Ο.Φ.Η.). Η πολύ καλή απόδοση του Νικόλα επιβεβαιώνει την μεγάλη ανοδική του πορεία ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο που οδήγησε στην μεταγραφή του από τον Ο.Φ.Η. 2000 στον Ο.Φ.Η. Την δεύτερη θέση και την πρόκριση με 4,0 βαθμούς πήρε ένας άλλος ανερχόμενος σκακιστής ο Άγγελος Μοσχοβάκης (Σ.Α.Γαζίου) ενώ το μεγάλο φαβορί της κατηγορίας και πρωταθλητής τα προηγούμενα χρόνια Γιώργος Καδιάνης (Ο.Φ.Η.) πήρε την τρίτη θέση με 3 βαθμούς. 

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΓΟΡΙΩΝ ΕΩΣ 14 ΕΤΩΝ

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
ΒΙΤΣΑΞΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο.Φ.Η.
5,0
 
ΜΟΣΧΟΒΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
Σ.Α.ΓΑΖΙΟΥ
4,0
3
ΚΑΔΙΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο.Φ.Η.
3,0
4
MARDOYAN ARARAT
Σ.A. ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ
3,0
5
ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Σ.Ο. ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ
2,5
6
ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ο.Α.Α.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
2,5
7
ΜΟΑΤΣΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
Σ.Ο. ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ
2,0
8
ΣΤΕΙΑΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ο.Α.Α.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
1,5
9
ΜΑΡΤΑΒΑΝΤΖΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Ο.Α.Α.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
1,0
10
ΚΟΣΤΑΜΠΙΛΕ ΑΝΔΡΕΑΣ
Σ.Ο. ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ
0,5

Στην κατηγορία των κοριτσιών έως 14 ετών επικράτησε όπως και πέρυσι η πάντα πολύ δυνατή Εβίτα Στρατήγη (Σ.Α.Γαζίου) με 5 βαθμούς. Την δεύτερη θέση πήρε η Τόνια Δαγκωνάκη (Νέοι Ηροδότου) με 4 βαθμούς ενώ η Ίριδα Βιτσαξάκη τερμάτισε τρίτη με 3 βαθμούς παρά την νίκη της επί της τελικής νικήτριας Εβίτας Στρατήγη στον δεύτερο γύρο των αγώνων.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΕΩΣ 14 ΕΤΩΝ

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
ΣΤΡΑΤΗΓΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Σ.Α.ΓΑΖΙΟΥ
5,0
2
ΔΑΓΚΩΝΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΑ
Σ.Ο. ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ
4,0
 3 
ΒΙΤΣΑΞΑΚΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ
Ο.Φ.Η.
3,0
 4 
ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΝΑΥΣΙΚΑ
Ο.Α.Α.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
0,0

Στην κατηγορία των αγοριών έως 16 ετών όπου είχαμε δυστυχώς μόνο τρεις συμμετοχές με μεγαλύτερη απουσία αυτή του Νίκου Πετράκη (Ο.Φ.Η.), επικράτησε ο νικητής του πρωταθλήματος εως 18 ετων πριν από λίγους μήνες, Μάρκος Βαγιωνάκης (Λέων Κάντια) με 3 βαθμούς. Στην δεύτερη θέση, συνεχίζοντας την παράδοση που έχει να προκρίνεται πάντα στην τελική φάση των παγκρήτιων τελικών, ακολούθησε ο περυσινός πρωταθλητής Γιώργος Μαργαρίτης (Ο.Φ.Η.) με 2,5 βαθμούς που δεν ξεκίνησε πολύ καλά τους αγώνες αλλά τελείωσε εντυπωσιακά με δύο νίκες μια εκ των οποίων επί του πρωτοπόρου Βαγιωνάκη. Την τρίτη θέση πήρε ο Μάνος Λαντζουράκης (Ο.Α.Α.Η.) με 0,5 βαθμό.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΓΟΡΙΩΝ ΕΩΣ 16 ΕΤΩΝ

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
ΒΑΓΙΩΝΑΚΗΣ ΜΑΡΚΟΣ
Σ.Ο. ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ
3,0
2
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο.Φ.Η.
2,5
3
ΛΑΝΤΖΟΥΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Ο.Α.Α.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
0,5

Τέλος στην κατηγορία των κοριτσιών έως 16 ετών επικράτησε για μια ακόμα φορά σε νεανικούς αγώνες στο νομό Ηρακλείου με 4 νίκες σε 4 αγώνες  η πρόσφατα πρωταθλήτρια Ελλάδος έως 18 ετών Εύα Σερπετσιδάκη (Ο.Φ.Η.). Την δεύτερη θέση πήρε Αγγελική Γραμματικάκη (Νέοι Ηροδότου) με 1,5 βαθμό με τρίτη την Μαρία Στρατήγη (Σ.Α.Γαζίου) με 0,5 βαθμό.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΕΩΣ 16 ΕΤΩΝ

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
ΣΕΡΠΕΤΣΙΔΑΚΗ ΕΥΑΝΘΙΑ
Ο.Φ.Η.
4,0
3
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Α.Σ. ΝΕΟΙ ΗΡΟΔΟΤΟΥ
1,5
 2 
ΣΤΡΑΤΗΓΗ ΜΑΡΙΑ ΕΙΡΗΝΗ
Σ.Α.ΓΑΖΙΟΥ
0,5

Η τελική φάση στην οποία θα συμμετέχουν οι προκριθέντες από όλους τους νομούς της Κρήτης δηλαδή έξη αγόρια (δύο από Χανιά, Ηράκλειο και ένα από Ρέθυμνο, Λασίθι) και τέσσερα κορίτσια (ένα από κάθε νομό) θα ξεκινήσει το Σάββατο 15/2 και θα ολοκληρωθεί το Σαββατοκύριακο 22-23/2 στο ξενοδοχείο Αkali στα Χανιά. Από την τελική φάση θα προκριθούν πιθανότατα δύο αγόρια και ένα κορίτσι από κάθε κατηγορία για τα Πανελλήνια Νεανικά πρωταθλήματα 2014 που θα γίνουν όπως και το 2012 και το 2013 στο Ρίο της Αχαΐας από 28 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου. Περισσότερες λεπτομέρειες για τους αγώνες στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Σ.Κ. (www.essk.gr).

Με την ευκαιρία αξίζει να αναφέρουμε τις διακρίσεις των σκακιστών του Ο.Φ.Η. στο 10ο τουρνουά του Σ.Ο.Ηρακλείου που έγινε πριν από ένα περίπου μήνα στο ξενοδοχείο Αστόρια. Οι σημαντικότερες από αυτές ήταν η 1η θέση του δεκατετράχρονου Φώτη Καρύδη (Ο.Φ.Η. 2000) στην κατηγορία κάτω των 18 ετών του Α ομίλου με 5 βαθμούς με δεύτερο τον συνομήλικο του Γιώργο Καδιάνη (Ο.Φ.Η.) με 4,5 βαθμούς, η πρώτη θέση του δωδεκάχρονου Γιώργου Μαρκάκη (Ο.Φ.Η. 2000) στον Β όμιλο του τουρνουά με 6,5 βαθμούς σε 7 αγώνες με τρίτο τον συνομίληκο του Μάνο Ξηρουχάκη (Ο.Φ.Η.) με 5,5 βαθμούς και η πρώτη θέση του δεκάχρονου Γιάννη Κουβίδη (Ο.Φ.Η. 2000) στην κατηγορία έως 12 ετών του Β ομίλου με 5,5 βαθμούς. Στο ίδιο τουρνουά είχαμε και άλλες επιτυχίες των σκακιστών του συλλόγου μας όπως του Μανόλη Φραγκιαδάκη (Ο.Φ.Η.) ο οποίος πήρε την τρίτη θέση στην κατηγορία κάτω των 2000 ΕΛΟ του Α ομίλου με 5 βαθμούς και της Ίριδας Βιτσαξάκη (Ο.Φ.Η.) που πήρε την τρίτη θέση στην κατηγορία των γυναικών του Α ομίλου. Νικητής στον Α όμιλο του τουρνουά αναδείχθηκε ο Χανιώτης πρώην αθλητής του ΚΥΔΩΝΑ Άγγελος Σανδαλάκης (Αργοναύτης Κορινθίας) με 6,5 βαθμούς με δεύτερο τον συμπολίτη του Γιάννη Σταυριανάκη (Σ.Ο.Η.) με 6 βαθμούς και τρίτο με τους ίδιους βαθμούς τον Ηρακλειώτη Τίμη Λυριντζάκη (ΛΑΤΩ Αγίου Νικολάου). Πρώτη γυναίκα αναδείχθηκε η δεκαπεντάχρονη Αγγελική Γραμματικάκη (Νέοι Ηροδότου). Περισσότερες λεπτομέρειες για το πολύ ενδιαφέρον αυτό τουρνουά που συνέχισε την παράδοση των πολύ επιτυχημένων διοργανώσεων του Σ.Ο.Η. στην πόλη του Ηρακλείου τα τελευταία χρόνια στην ιστοσελίδα του συλλόγου (www.soi.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου