PopUp

21/2/14

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΚΑΚΙ ΤΟΥ Ο.Φ.Η.

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΠΙΝΤ 2013. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ (Σ.Α.Χ.)

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΑΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥ  Ο.Φ.Η.
ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ AEGEAN
ΠΑΡΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ
ΜΙΚΡΟΥΣ ΣΚΑΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥ Ο.Φ.Η. ΚΑΙ ΤΟΝ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥΣ ΣΤΕΦΑΝΟ ΓΡΑΤΣΕΑ


ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΥΑ ΣΕΡΠΕΤΣΙΔΑΚΗ,
ΝΙΚΟΣ ΣΕΡΠΕΤΣΙΔΑΚΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ


ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ Ο.Φ.Η.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ, Ο ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ, Ο ΤΙΜΗΣ ΛΥΡΙΝΤΖΑΚΗΣ
ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΗΣ


ΣΤΗ ΜΕΣΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΜΕ ΣΚΑΚΙΣΤΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ
ΤΟΥ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ Ο.Φ.Η.

Στα πλαίσια του 6ου και τελευταίου τουρνουά του Παγκρήτιου Ατομικού Πρωταθλήματος Ράπιντ για το 2013 που διοργανώθηκε από το σκακιστικό τμήμα του Ο.Φ.Η. σε συνεργασία με την Ε.Σ.Σ.Κ. και τον Δήμο Ηρακλείου, ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης βράβευσε την ομάδα σκάκι του Ο.Φ.Η. για τις μεγάλες επιτυχίες που σημείωσε το 2013. Συγκεκριμένα βραβεύτηκε η ομάδα του Ο.Φ.Η. που κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Διασυλλογικό Κύπελλο Κρήτης του 2013, αλλά και η νεανική ομάδα του Ο.Φ.Η. για την τρίτη θέση που κατέκτησε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων κορασίδων του 2013 στην πρώτη της συμμετοχή στην πανελλήνια αυτή διοργάνωση.

Στις βραβεύσεις που έγιναν πριν από περίπου δύο μήνες στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου παραβρέθηκαν επίσης ο διευθυντής του γραφείου Ηρακλείου της AEGEAN AIRLINES Πάρις Επιτροπάκης που είναι ο βασικός χορηγός του σκακιστικού Ο.Φ.Η. και εκ μέρους του Ερασιτέχνη Ο.Φ.Η. οι αντιπρόεδροι Παναγιώτης Αντωνακάκης και Βασίλης Κλάδος και ο ταμίας και έφορος σκάκι του Ο.Φ.Η. Κώστας Βαρβεράκης. Ο δήμαρχος Ηρακλείου  Γιάννης Κουράκης αφού έδωσε συγχαρητήρια στους προπονητές και τους αθλητές, τους ευχήθηκε να φέρουν στο Ηράκλειο και άλλες διακρίσεις και τόνισε ότι η δημοτική Αρχή στηρίζει έμπρακτα τον αθλητισμό με έργα και δράσεις. Από την πλευρά του ο έφορος της σκακιστικής ομάδας του Ο.Φ.Η. Κώστας Βαρβεράκης, όσο και η διοίκηση της ομάδας και οι αθλητές, ευχαρίστησαν τον δήμαρχο για την αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλλουν και τόνισαν ότι θα συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο να υπηρετούν τον αθλητισμό και ειδικά το σκάκι. 

Νικητής στο 6ο τουρνουά ράπιντ της Ε.Σ.Σ.Κ. ήταν ο Σεβαστιανός Παπαδογιάννης (Σ.Α.Χ.) με 6,5 βαθμούς. Στην δεύτερη θέση ακολούθησε ο Τίμης Λυριντζάκης (ΛΑΤΩ Αγίου Νικολάου) με 6 βαθμούς. Με 5,5 βαθμούς ακολούθησαν στην τρίτη και τέταρτη θέση αντιστοίχως ο Γιάννης Μαρής (Λέων Κάντια) και ο Γιάννης Λιανάς (Νέοι Ηροδότου). Στην κατηγορία των γυναικών την πρώτη θέση πήρε η  Εύα Σερπετσιδάκη (Ο.Φ.Η.) με 3 βαθμούς με δεύτερη την Ίριδα Βιτσαξάκη (Ο.Φ.Η.) με τους ίδιους βαθμούς και τρίτη την οκτάχρονη Στέλλα Φοινικιανάκη (Ο.Α.Α.Η.) με 2 βαθμούς. Οι τρείς πρώτοι στην κατηγορία κάτω των 12 ήταν ο Νίκος Σερπετσιδάκης (Ο.Φ.Η.) με 4 βαθμούς με δεύτερο τον Χρήστο Μαρινάκη (Σ.Α.Χ.) με τους ίδιους βαθμούς και τρίτο τον Γιάννης Κυριακάκη (Ο.Α.Α.Η.) με 3,5 βαθμούς.

Με το τουρνουά αυτό ολοκληρώθηκε το Παγκρήτιο Ατομικό Πρωτάθλημα Ράπιντ που διοργάνωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η  Ε.Σ.Σ.Κ. Πρωταθλητής Κρήτης για το 2013 αναδείχθηκε ο Σεβαστιανός Παπαδογιάννης (Σ.Α.Χ.) με 24,5 βαθμούς. Ακολούθησαν στην δεύτερη και τρίτη θέση θέση ο Γιώργος Μυλωνάκης (Ο.Α.Χ.) και ο Τίμης Λυριτζάκης (ΛΑΤΩ Αγίου Νικολάου) με 21,5 βαθμούς. Την τέταρτη θέση πήρε ο Μανώλης Μπρας (Ο.Φ.Η.) με 18,5 βαθμούς την πέμπτη ο δωδεκάχρονος Γιάννης Κυριακάκης (Ο.Α.Α.Η.) με 15,5 βαθμούς και την έκτη η δεκατετράχρονη Εβίτα Στρατήγη (Σ.Α.Γαζίου) με 14,5 βαθμούς. Στην κατηγορία των γυναικών την πρώτη θέση πήρε η Εβίτα Στρατήγη (Σ.Α.Γαζίου) με δεύτερη την Εύα Σερπετσιδάκη (Ο.Φ.Η.) και τρίτη την Δανάη Φιλοξένη (Κύδων). Στην κατηγορία των αγοριών κάτω των 12 ετών την πρώτη θέση πήρε ο Γιάννης Κυριακάκης (Ο.Α.Α.Η.) με δεύτερο τον Νίκο Κακάλη (Ο.Φ.Η. 2000) και τρίτο τον Χρήστο Μαρινάκη (Σ.Α.Χ.). Τέλος στην κατηγορία των κοριτσιών κάτω των 12 ετών την πρώτη θέση πήρε η Ιωάννα Στρατήγη (Σ.Α.Γαζίου) με δεύτερη την Στέλλα Φοινικιανάκη (Ο.Α.Α.Η.) και τρίτη την Νεφέλη Ματθαιάκη (Ο.Φ.Η.).

Με την ευκαιρία πρέπει να αναφέρουμε ότι ο αριθμός των συμμετοχών στις φετινές διοργανώσεις του Παγκρήτιου Ατομικού Πρωταθλήματος Ράπιντ δεν ήταν ικανοποιητικός. Ελπίζουμε την επόμενη χρονιά με καλύτερο προγραμματισμό ημερομηνιών και με την ανάληψη διοργανώσεων και από άλλους συλλόγους της Κρήτης (Σ.Α.Χ., Σ.Κ.Ο.Ρ.), η διοργάνωση να συνεχιστεί με μεγαλύτερη επιτυχία. Απαραίτητη προϋπόθεση γιαυτό είναι η ενίσχυση της με μεγαλύτερη θέρμη από όλα τα σωματεία της Κρήτης, με περαιτέρω ενθάρρυνση των σκακιστών τους για συμμετοχή. Θυμίζουμε ότι στόχος της διοργάνωσης εκτός από την γενικότερη ανάπτυξη του σκακιού στο νησί μας και την σύσφιξη των σχέσεων των σκακιστών και των σωματείων όλης της Κρήτης, είναι και η οικονομική ενίσχυση της ένωσης μας που δεν έχει άλλους πόρους για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της και να μπορέσει να συνεχίσει την διεξαγωγή των σκακιστικών διοργανώσεων με την μεγαλύτερη δυνατή ποιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου