PopUp

17/10/14

Πρωταθλητής παίδων κορασίδων Ανατολικής Κρήτης για 5η συνεχόμενη χρονιά ο Ο.Φ.Η.

Πρωταθλήτρια Κρήτης η Σ.Α.ΧΑΝΙΩΝ

Νέα μεγάλη επιτυχία της σκακιστικής ομάδας του Ο.Φ.Η. η οποία κατέκτησε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά την 1η θέση στο ομαδικό πρωτάθλημα παίδων κορασίδων Ανατολικής Κρήτης για το 2014.

Στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα οι ομάδες αγωνίζονται με 6-μελείς συνθέσεις, με 4 αγόρια ηλικίας έως 16, έως 14, έως 12 και έως 10 ετών και 2 κορίτσια ηλικίας έως 16 και έως 12 ετών. Η ομάδα του Ο.Φ.Η. νίκησε διαδοχικά τον Ο.Φ.Η. 2000 με 6,0-0,0, τον Λατώ Αγίου Νικολάου με 4,02,0, τον Λέων Κάντια με 4,02,0, τον Ο.Α.Α.Η. με 5,01,0 ενώ την τελευταία αγωνιστική ήρθε ισόπαλη 3,0–3,0 με την Σκακιστική Ακαδημία Γαζίου. Με τον Ο.Φ.Η. αγωνίστηκαν οι παρακάτω μικροί σκακιστές : Γιώργος Καδιάνης, Νικόλας Βιτσαξάκης, Νίκος Σερπετσιδάκης, Αριστοτέλης Τσέλος, Εύα Σερπετσιδάκη και Νεφέλη Ματθαιάκη.

Η άνετη επικράτηση του Ο.Φ.Η. αποδεικνύει για μια ακόμα φορά το πλούσιο φυτώριο που υπάρχει στον σκακιστικό Ο.Φ.Η. και την σοβαρή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του σωματείου μας από τους προπονητές της ομάδας μας. Η τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος φαίνεται παρακάτω:

1)
Ο.Φ.Η.
       9 β.
2)
Α.Ο. Λατώ Αγ.Νικολάου
8 β.
3)
Ο.Α.Α.Ηράκλειο
6 β.
4)
Σ.Ο. Λέων Κάντια
6 β.
5)
Σ.Α. Γαζίου
6 β.
6)
Ο.Φ.Η. 2000
5 β.
7)
Ε.Γ.Ο.Η.
2 β.
8)
Π.Α.Ο.Κρουσώνα
2 β.

Μετά την παραπάνω επιτυχία η ομάδα παίδων κορασίδων του σκακιστικού Ο.Φ.Η. εξασφάλισε σε μεγάλο ποσοστό την συμμετοχή της για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην τελική φάση του ομαδικού πανελλήνιου πρωταθλήματος παίδων κορασίδων που θα διεξαχθεί για την φετινή χρονιά στο Βραχάτι της Κορινθίας από 12 έως 14 Δεκεμβρίου. Θυμίζουμε την μεγάλη περυσινή επιτυχία της ομάδας του Ο.Φ.Η. που στην πρώτη συμμετοχή της σε πανελλήνιο πρωτάθλημα κατέκτησε την 3η θέση σε σύνολο 16 ομάδων από όλη την Ελλάδα.

Στη συνέχεια η ομάδα του Ο.Φ.Η. αντιμετώπισε στο Ρέθυμνο την πανίσχυρη ομάδα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων (πρωταθλήτρια Δυτικής Κρήτης και περυσινή δευτεραθλήτρια στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα), και ηττήθηκε με 4,5-1,5. Νίκη για την ομάδα του Ο.Φ.Η. πέτυχε η Εύα Σερπετσιδάκη ενώ ο Γιώργος Καδιάνης αναδείχθηκε ισόπαλος απέναντι στον Αργύρη Παπαδόπουλο. Πρέπει να σημειώσουμε ότι όλοι οι σκακιστές της Σ.Α.Χ., που κατακτά το πρωτάθλημα Κρήτης για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, υπερείχαν σημαντικά των σκακιστών του Ο.Φ.Η. στον διεθνή βαθμό αξιολόγησης (ΕΛΟ). Στον αγώνα των δευτεραθλητών Δυτικής και Ανατολικής Κρήτης η ομάδα του ΚΥΔΩΝΑ  Χανίων, που είχε αναδειχθεί ισόπαλος με την Σ.Α.Χ. στο πρωτάθλημα Δυτικής Κρήτης, αλλά είχε καταταγεί δεύτερος με βάση τα κριτήρια ισοβαθμίας, επικράτησε αυτής του ΛΑΤΩ Αγίου Νικολάου με σκορ 5,0-1,0. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι ομάδες της Δυτικής Κρήτης συνεχίζουν να υπερέχουν αυτών της Ανατολικής Κρήτης στο νεανικό σκάκι παρά τα βήματα προόδου που έχουν γίνει στην περιοχή μας τα τελευταία χρόνια.

Έτσι η Σ.Α.Χανίων θα συμμετάσχει, με μεγάλες πιθανότητες διάκρισης, στην τελική φάση του ομαδικού πανελλήνιου πρωταθλήματος παίδων κορασίδων που όπως σημειώσαμε παραπάνω θα διεξαχθεί στο Βραχάτι της Κορινθίας από 12 έως 14 Δεκεμβρίου Σημειώνουμε ότι χάρις στις παρεμβάσεις της Ε.Σ.Σ.Κ. υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η Κρήτη να εκπροσωπηθεί όπως και πέρυσι με περισσότερες ομάδες στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Τόσο η Σ.Α.Χ. αλλά όσο και ο ΚΥΔΩΝΑΣ και ο Ο.Φ.Η. μπορούν να διακριθούν στο παραπάνω πρωτάθλημα, καταλαμβάνοντας μια από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, γεγονός που ευχόμαστε, ώστε να αποδείξουν για μια ακόμα φορά ότι τα σκακιστικά σωματεία της Κρήτης καλλιεργούν με μεγάλη επιτυχία το νεανικό σκάκι στα πολύ οργανωμένα τμήματα υποδομής που διαθέτουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου