PopUp

20/10/15

Πετυχημένη παρουσία του ΟΦΗ στο πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Α΄Εθνικής

Για 4η συνεχόμενη χρονιά η σκακιστική ομάδα του ΟΦΗ συμμετείχε φέτος στο ομαδικό πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής που ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Ρίο Αχαΐας. Πρόκειται για την κορυφαία μαζική διασυλλογική σκακιστική εκδήλωση που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, όπου συμμετέχουν οι 34 καλύτερες ομάδες της χώρας με 10-μελείς συνθέσεις (4 γενικές σκακιέρες χωρίς περιορισμό ηλικίας και φύλου, 1 γυναίκα χωρίς περιορισμό ηλικίας, 1 νεάνιδα μέχρι 20 ετών, 1 κορασίδα μέχρι 16 ετών και 3 έφηβους με ηλικίες μέχρι 20, 16 και 12 ετών αντίστοιχα). Στο φετινό πρωτάθλημα συμμετείχαν 30 ομάδες και ο ΟΦΗ πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση μέχρι σήμερα, τερματίζοντας στην όγδοη θέση της τελικής βαθμολογίας (όπως και πέρυσι), έχοντας καθιερωθεί πια στις 10 καλύτερες ομάδες της χώρας.
Η ομάδα της πόλης μας αντιμετώπισε διαδοχικά την ΧΑΝ Καλαμαριάς (νίκη με 8,5-1,5), τον Φυσιολάτρη Νίκαιας (ήττα με 6,5-3,5), τον ΣΜΣ Ελευσίνας (νίκη με 7,5-2,5) και τον Ποσειδώνα Καλαμάτας (νίκη με 6,5-3,5).  Σημειώνοντας 3 νίκες στους 4 πρώτους γύρους, αντιμετώπισε τον ισχυρότατο Πανιώνιο που κατέκτησε τελικά την τρίτη θέση, γνωρίζοντας την ήττα με 6-4. Στη συνέχεια η ομάδα του ΟΦΗ νίκησε οριακά με 5,5-4,5 τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων, σε ένα αμφίρροπο αγώνα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, εξασφαλίζοντας μια θέση στην πρώτη δεκάδα του Πρωταθλήματος. Έτσι η φυσιολογική ήττα από την Ε.Σ.Θεσσαλονίκης στον τελευταίο γύρο ήρθε χωρίς σημαντική μεταβολή στην τελική βαθμολογία, όπου Πρωταθλήτρια για μια ακόμη φορά αναδείχτηκε η Π.Σ. Περιστερίου με δεύτερο τον Σ.Ο. Καβάλας.
Με την ομάδα του ΟΦΗ αγωνίστηκαν οι παρακάτω σκακιστές που σημείωσαν τους αντίστοιχους βαθμούς (σε παρένθεση οι αγώνες που έδωσαν): Dimitar Dochev με 3 (7), Κυριάκος Βλάχος με 3 (7), Γιάννης Συμεωνίδης με 3,5 (7), Στέφανος Γρατσέας με 3,5 (7), Rumiana Gocheva με 4 (7), Κατερίνα Γρατσέα με 2 (3), Εύα Σερπετσιδάκη με 2,5 (4), Ευαγγελία Μαστρακούλη με 6,5 (7), Γιώργος Καδιάνης με 3,5 (7), Νίκος Σερπετσιδάκης με 4 (7) και Ανδρέας Λιανέρης με 2,5 (7).  Αξίζει να σημειωθεί η σπουδαία επίδοση της 15χρονης Μαστρακούλη που ήταν η καλύτερη απόδοση του πρωταθλήματος στην 7η σκακιέρα, μαζί με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Σταυρούλα Τσολακίδου του Σ.Ο. Καβάλας. 

Το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη ΟΦΗ ευχαριστεί θερμά την αεροπορική εταιρεία AEGEAN AIRLINES για την ευγενική χορηγία της αεροπορικής μετακίνησης της ομάδας.  Ευχαριστεί ακόμη την Περιφέρεια Κρήτης και προσωπικά τον Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Κουκιαδάκη και τον εντεταλμένο για θέματα αθλητισμού περιφερειακό σύμβουλο κ. Συριγωνάκη για τη συνεχή τους στήριξη σε όλα τα τμήματα του ΟΦΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου